Omplaceringar

 • SE*Simplicity Lynx Ystra

  Kön: Hona
  Kastrerad: Nej
  Färg: SIB ns 11
  Född: 2017-12-01

  Stamtavla PawPeds
  Stamtavla FindUs

  Underbar Sibirtjej söker ny fodervärd!

  Vår fantastiska SE*Simplicity Lynx Ystra bor nu i Västerås, men på grund av ändrade omständigheter i nuvarande hem eftersöks nu en ny fodervärd (se nedan för beskrivning). Vi (=ägarna) önskar att hitta ett hem nära Västerås, Eskilstuna eller Stockholm, eftersom vi behöver hjälpa till med förlossning m.m.

  Ystra är en trygg och nyfiken katt. Hon älskar att leka, att springa efter den röda laserpricken är en favorit. Apport går också bra. Hon finner sig i det mesta och har man lite godis är hon inte sen att tacka nej. Är hon på goshumör räcker det med en blick så kopplas spinnmaskinen på. Hon kryper gärna upp i knät när tillfälle ges och kan somna med din bröstkorg som huvudkudde. Ystra är ingen liten prinsessa, hon är en drottning! 

  Den 1 december 2020 fyller hon 3 år. Hon är en mycket vacker katt i den ovanliga färgen svartsilvershaded. Alla tester inför avel är gjorda och hon är klar för parning. Till exempel har hon HCM (hjärtat) och PKD (njurar) scannats med normala resultat 20/4-20. Hane är utvald, så tanken är att hon ska paras när hon har funnit sig till rätta. 

  Ystra har varit på flera utställningar med mycket goda resultat och planen är att hon ska ta ett cert till så hon blir champion. Om du/ni är intresserade av utställning och vill ställa henne mer, så vore det kul men absolut inget krav. Viktigast är ett seriöst och stabilt hem där hon får bo kvar resten av sitt liv. Ystra skall fortsätta att vara innekatt gärna med innätad balkong/altan. Hennes otroliga päls kräver dagligen att bli kammad.

  Hon är givetvis regelbundet vaccinerad, har stamtavla, id-chipad, försäkrad m.m. Ni får med en påse med mat hon är vana vid, filt med hemmalukt, termometer, leksaker, mirakelkam m.m.

  Förklaring av att vara fodervärd:
  I grova drag innebär att vara fodervärd att du/ni ej betalar något inköpspris för katten i utbyte mot att vi får avla på henne. Hon bor hos er hela tiden och ni förväntas ta hand om kattungar (självklart med vårt stöd). Ni betalar för mat, sand, leksaker, klöstrãd, vaccination, veterinärvård m.m. precis som till en egen katt. Vi får istället avla på henne och står för alla avelsrelaterade kostnader inkl. försäkring. Allt regleras i ett kontrakt. När kontraktet är fullgjort bekostar vi kastrering och hon överförs till er ägo (och skall förbli det) samtidigt som ni får överta vår försäkring så att ni slipper karens.

  Att ta hand om en kull kräver väldigt mycket jobb, så man måste tycka att det är mysigt och roligt. Det kräver även periodvis mycket kontakt och samarbete med oss.

  Om du/ni är intresserade av att ge Ystra ett nytt hem, tveka inte att höra av er och berätta om er, ert hem, djurvana, allergier m.m.

  Joanna Nilsson
  Agneta Bergwall

  SE*Simplicity Lynx Ystra finns i Västerås i Västmanlands län.

  SE*NaturalBornStar och SE*Simplicity Lynx
  Joanna Nilsson och Agneta Bergwall
  Telefon: 0704-381570 resp 0706-701544
  nilsson.joanna@gmail.com

 • SE*Simplicity Lynx Kanelia

  Kön: Hona
  Kastrerad: Ja
  Färg: SIB fs 09 24
  Född: 2016-03-01

  Stamtavla PawPeds
  Stamtavla FindUs

  Kanelia är en innekatt men van vid kattgård så ett lugnt hem med innätad balkong, altan eller rastgård skulle passa henne perfekt. Hon kommer mycket bra överens med mina katter, så det optimala för henne är att flytta med någon kompis. Jag har två kastrerade honor av rasen norsk skogkatt (2,5 år respektive 3 år gamla) så min tanke är att hon skulle kunna flytta tillsammans med en av dem.

  Kanelia är tyvärr rädd för nya människor, men med oss är hon världens mysigaste. Hon är en snäll liten flicka som gärna vill gosa med en kattkompis eller en människa. Hon är den avslappade sorten i famnen och man kan t.o.m hämta henne och lägga i knäet och hon ligger kvar. Den som är intresserad av henne får räkna med att det tar ett tag att vinna hennes förtroende. En flytt för en katt är stress och genom att hon flyttar med någon hon känner minskar man stressen. Hon är inte van vid barn, men ett hem med lugna eller äldre barn kan fungera i längden.

  Säljs enligt Sveraks regler med stamtavla m.m. Hon är vaccinerad och försäkrad och har aldrig varit hos veterinären förutom kastrering, vaccination. Pris: 2000 kr eftersom rätt hem är det viktigaste. För mer information om Kanelia tveka inte att höra av dig!

  SE*Simplicity Lynx Kanelia finns i Eskilstuna i Södermanlands län.

  SE*Simplicity Lynx
  Agneta Bergwall
  Telefon: 070-6701544
  agneta.bergwall@hotmail.com

 • SE*Simplicity Lynx Dixie

  Kön: Hona
  Kastrerad: Ja
  Färg: SIB ds 11
  Född: 2014-06-10

  Stamtavla PawPeds
  Stamtavla FindUs

  Det optimala hemmet för Dixie är ett lugnt hem utan katt, hund eller barn. Hon är redan van att gå ute och det har fungerat bra. Hon är ute kortare stunder och kommer oftast på inkallning. En trygg närmiljö som ligger en bra bit ifrån trafikerade vägar är en förutsättning eftersom hon inte är rädd för bilar. Det bästa vore om hon fick bo på landet.

  Dixie bor nu i Eskilstuna och jag ser helst att hon stannar i Mellansverige då jag vill kunna hälsa på henne någon gång i framtiden. Hon är i den vackra färgen rödsilvershaded och väger ca 3,5 kg. Hon är social och vill vara med där det händer saker.

  Hon säljs enligt Sveraks regler inkl. stamtavla m.m. Hon är vaccinerad och försäkrad. Pris 2000 kr.

  SE*Simplicity Lynx Dixie finns i Eskilstuna i Södermanlands län.

  SE*Simplicity Lynx
  Agneta Bergwall
  Telefon: 070-6701544
  agneta.bergwall@hotmail.com