SE*Simplicity Lynx Ystra

Kön: Hona
Kastrerad: Nej
Färg: SIB ns 11
Född: 2017-12-01

Stamtavla PawPeds
Stamtavla FindUs

Underbar Sibirtjej söker ny fodervärd!

Vår fantastiska SE*Simplicity Lynx Ystra bor nu i Västerås, men på grund av ändrade omständigheter i nuvarande hem eftersöks nu en ny fodervärd (se nedan för beskrivning). Vi (=ägarna) önskar att hitta ett hem nära Västerås, Eskilstuna eller Stockholm, eftersom vi behöver hjälpa till med förlossning m.m.

Ystra är en trygg och nyfiken katt. Hon älskar att leka, att springa efter den röda laserpricken är en favorit. Apport går också bra. Hon finner sig i det mesta och har man lite godis är hon inte sen att tacka nej. Är hon på goshumör räcker det med en blick så kopplas spinnmaskinen på. Hon kryper gärna upp i knät när tillfälle ges och kan somna med din bröstkorg som huvudkudde. Ystra är ingen liten prinsessa, hon är en drottning! 

Den 1 december 2020 fyller hon 3 år. Hon är en mycket vacker katt i den ovanliga färgen svartsilvershaded. Alla tester inför avel är gjorda och hon är klar för parning. Till exempel har hon HCM (hjärtat) och PKD (njurar) scannats med normala resultat 20/4-20. Hane är utvald, så tanken är att hon ska paras när hon har funnit sig till rätta. 

Ystra har varit på flera utställningar med mycket goda resultat och planen är att hon ska ta ett cert till så hon blir champion. Om du/ni är intresserade av utställning och vill ställa henne mer, så vore det kul men absolut inget krav. Viktigast är ett seriöst och stabilt hem där hon får bo kvar resten av sitt liv. Ystra skall fortsätta att vara innekatt gärna med innätad balkong/altan. Hennes otroliga päls kräver dagligen att bli kammad.

Hon är givetvis regelbundet vaccinerad, har stamtavla, id-chipad, försäkrad m.m. Ni får med en påse med mat hon är vana vid, filt med hemmalukt, termometer, leksaker, mirakelkam m.m.

Förklaring av att vara fodervärd:
I grova drag innebär att vara fodervärd att du/ni ej betalar något inköpspris för katten i utbyte mot att vi får avla på henne. Hon bor hos er hela tiden och ni förväntas ta hand om kattungar (självklart med vårt stöd). Ni betalar för mat, sand, leksaker, klöstrãd, vaccination, veterinärvård m.m. precis som till en egen katt. Vi får istället avla på henne och står för alla avelsrelaterade kostnader inkl. försäkring. Allt regleras i ett kontrakt. När kontraktet är fullgjort bekostar vi kastrering och hon överförs till er ägo (och skall förbli det) samtidigt som ni får överta vår försäkring så att ni slipper karens.

Att ta hand om en kull kräver väldigt mycket jobb, så man måste tycka att det är mysigt och roligt. Det kräver även periodvis mycket kontakt och samarbete med oss.

Om du/ni är intresserade av att ge Ystra ett nytt hem, tveka inte att höra av er och berätta om er, ert hem, djurvana, allergier m.m.

Joanna Nilsson
Agneta Bergwall

SE*Simplicity Lynx Ystra finns i Västerås i Västmanlands län.

SE*NaturalBornStar och SE*Simplicity Lynx
Joanna Nilsson och Agneta Bergwall
Telefon: 0704-381570 resp 0706-701544
nilsson.joanna@gmail.com